Begeleiding
Wanneer is begeleiding zinvol?
 

U hebt één van de workshops gevolgd en u heeft de ambitie het beste uit uw onderneming te halen. Echter uw realiteit is nu nog dat de hectiek van de dag regeert. 

Wij mensen zijn gewoontedieren. Dat is heel prettig, maar als we ons gedrag willen veranderen, heel lastig. We hebben de neiging, als het moeilijk wordt of veel op het spel staat, terug te vallen in de oude bekende patronen. Die oude patronen hebben er mede voor gezorgd dat de hectiek van de dag regeert.

Als u het beste uit uw onderneming wilt halen, komt u regelmatig op onbekend terrein. Ook daar heeft u de neiging, net als ieder mens, weer terug te vallen in de bekende patronen, die contra-productief werken. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw managers en medewerkers. Als meerdere mensen terugvallen in hun oude patronen, dan valt de onderneming weer terug in de oude patronen en dan is alles voor niets geweest.

Dat zijn 2 belangrijke redenen om begeleiding en coaching in te schakelen.

 

Schakel mij één of meerdere dagen per week in gedurende een aantal maanden om mee te helpen het proces op te starten, mensen te coachen en de energie erin te houden.

Het nadeel om een vennoot verantwoordelijk te maken is dat hij vaak onvoldoende tijd vrijmaakt om deze rol goed te vervullen. Hij heeft immers ook klanten, die hij goed wil bedienen en een declarabiliteitsnorm, die hij wil realiseren. Bovendien weet hij niet welke stappen te nemen om een dergelijk proces tot een succesvol einde te brengen. Als de implementatie te lang duurt, dan gaat de energie uit het proces.

 

Een ander voordeel om mij in te schakelen is dat ik een lager uurtarief heb dan een vennoot. 

Wanneer is coaching zinvol?

U bent accountant, ondernemer en leidinggevende. Eigenlijk bent u een topsporter, die continue bezig is om beter te presteren. Soms lukt dat, soms niet. De boog staat altijd gespannen.

 

Uw omgeving verandert in hoog tempo. De eisen die het werk aan u stelt om succesvol te blijven, worden steeds hoger. Echter het aantal uren op een dag blijft hetzelfde. Dat betekent dat u tegen grenzen aanloopt. Dat levert spanning op. Bewust, maar ook onbewust. Als u vaak moe en onvoldaan thuiskomt, overweeg dan een coach te nemen.

 

Elke topsporter heeft een coach. Door anders te kijken, te denken en te handelen, helpt een coach u uw werk beter te doen en betere resultaten te behalen. Om te leren spanning te reduceren, prioriteiten te stellen, knopen door te hakken, u weer te verbinden met uw passie, er weer zin in te krijgen. Allemaal goede redenen om eens met een coach te praten.

 

Wat doet een coach?
 

Een coach gaat uit van de talenten, ambities, drijfveren en competenties van degene die hij coacht. Hij helpt hem of haar zijn of haar doelen te bereiken. Hij kijkt vanuit een ander perspectief. Hij leert u anders te kijken, anders te denken en anders te handelen. Dat leidt tot andere resultaten en dus het bereiken van uw doel.

 

Ik heb vanochtend een kennis-makingsbijeenkomst over mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van K2-3 Accountants meegemaakt bij Nico de Vrij van Darts. Woorden die deze unieke ervaring het beste beschrijven: verhelderend, verbazingwekkend (vooral de quaning software), prettige en open sfeer en zeker helpend om mijn doelen te bereiken.
 

Sander Hilhorst

vennoot K2-3 Accountants

Ik heb vanochtend een kennis-makingsbijeenkomst over mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van K2-3 Accountants meegemaakt bij Nico de Vrij van Darts. Woorden die deze unieke ervaring het beste beschrijven: verhelderend, verbazingwekkend (vooral de quaning software), prettige en open sfeer en zeker helpend om mijn doelen te bereiken.
 

Sander Hilhorst

vennoot K2-3 Accountants

Gedurende een lange periode heb ik met plezier gebruik gemaakt van Nico’s diensten als business coach. Als accountant is het prettig sparren met Nico omdat hij de branche van binnen en buiten kent. Dit in combinatie met zijn luisterend oor en wijsheid maakt Nico de perfecte sparringspartner. Nico levert als coach echt een bijdrage aan de ontwikkeling van zowel de mens als de business. 
 

André Kas RA - Kas Accountants

U twijfelt nog?

Een goede reden om eens te onderzoeken waar die twijfel vandaan komt. Bel me (06-43029853), dan maken we een afspraak om te zien of ik u kan helpen uw twijfel weg te nemen. Blijft de twijfel, dan is het een valide reden om het niet te doen.