Workshop: Een Innovatief Business Model Ontwerpen
Bent u tevreden over uw business model?

De traditionele producten van een accountantskantoor zijn aan het einde van hun levenscyclus. Het business model van de meeste accountantskantoren is aan revisie toe. Doorgaan op dezelfde manier betekent minder winst maken en inkrimping van uw personeelsbestand. Geen goede optie, lijkt me. Dus tijd voor een frisse wind en met elkaar ontwikkelen van nieuwe ideeën. Maar hoe ontwerpt u een nieuw business model?

 

Een innovatief business model ontwerpen

Nu is het tijd om na te denken over de vernieuwing van uw business model. Uw concurrenten doen het. Een voorbeeld van hoe u uw business model kunt aanscherpen, treft u hieronder aan:

 

 

Deze video legt kort uit hoe het Business Model werkt. Veel bedrijven hebben door het toepassen van dit model hun positie binnen hun markt sterk verbeterd:

Het bepalen van uw business model 
 

Ontwikkel met een klein groepje belangrijke spelers (meer de denkers dan de doeners) in twee stappen een business model volgens het beproefde model van Alexander Ostenwalder. Bedrijven zoals o.a. Apple, Deloitte en IBM hebben dit model met succes toegepast.

 

Stap 1: Ken de specifieke behoeften van uw klanten

Ga gericht met uw klanten in gesprek om helder te krijgen wat zij precies van u verwachten.

 

Stap 2: Werk het model uit

Het resultaat is een uitgewerkt business model op hoofdlijnen. Het implementatie- en veranderplan valt hier niet onder.

 

Uw voordelen
 
  • Meer plezier: door de nieuwe inzichten werkt u met meer energie, zin en plezier om te voorzien in de behoeften van uw doelgroep.
     

  • Meer focus: u positioneert uw kantoor in de markt en levert toegevoegde waarde aan uw doelgroep.
     

  • Meer winst: u genereert meer leads en daardoor stijgt uw omzet.

 
Interesse?

Maak nu een afspraak (bel naar Nico: 0643029853 of stuur een mail: info@dartsbusdev.nl) om te onderzoeken of deze workshop voor u zinvol is. Elke situatie is anders. Vele wegen naar Rome. Of dit de beste weg is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zinvol om die eens op een rijtje te zetten.