Krijg meer plezier in je werk

Evert en Mirjam van Van de Kamp & Van Gelder (VDKVG) zijn ondernemende MKB accountants. In 2015 zijn wij samen Nico de Vrij van Darts een strategie traject gestart.

Inmiddels zijn wij drie jaar verder. En is er meer focus. Meer rendement. En bovendien meer werkplezier! Het kantoor is inmiddels gegroeid van vijf naar zeven medewerkers. Met een prachtig en inspirerend nieuw pand in Soest. De energie spat er vanaf!

Na een intensieve eerste brainstormsessie bij mij op kantoor hebben we samen structureel gewerkt aan het uitrollen van de nieuwe strategie.

Twee zaken hebben het verschil gemaakt:

1. Een simpele tekening op het bord. Later verder uitgewerkt.

2. De realisatie dat je het beste uit jezelf kunt halen als je doet waar je energie van krijgt: Toen we dit gingen combineren met de aanwezige talenten in het team was het snel duidelijk hoe we het business model gingen innoveren

Geen administratie en jaarrekeningen verkopen, maar rust op weg naar meer rendement. Deze nieuwe focus is allesbepalend geweest. Niet alleen voor de dienstverlening. Maar ook voor de tools die gebruikt worden, het personeel dat wordt aangetrokken, de rolverdeling binnen kantoor en de keuze voor het nieuwe pand.

Desgevraagd hebben Evert en Mirjam aangegeven wat mijn onderscheidend vermogen in het proces is geweest:

  • Het luisteren, doorvragen en de vinger op de zere plek leggen. Wat wil je nou echt?

  • Deskundigheid. Door mijn ervaringen en kennis weet ik wat er in de markt speelt. En kan ik praktijkvoorbeelden noemen. Gecombineerd met theoretische modellen uit de vakliteratuur.

  • Het begeleiden van het proces. Niet alleen op niveau van de directie, maar ook in samenwerking met de rest van het team. Het werd als zeer plezierig ervaren.

  • We kregen energie van elkaar.

  • We inspireerden elkaar.

Het vormde de basis voor een mooie samenwerking. Wil je ook meer plezier in je werk en het beste uit je onderneming halen?

Neem contact met mij op (0643029853) en ga net als Evert en Mirjam de uitdaging aan!

Nico de Vrij

PS. Wil je mijn white paper 12 tips voor succes op lange termijn downloaden? Klik hier

PS. Wil je mijn E-boek: Haal het beste uit je onderneming downloaden? Klik hier

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief